Αγγελής: Μέσα σε αυτή την κρίση η Κεντρική Αγορά έχει πάει μπροστά

Αγγελής: Μέσα σε αυτή την κρίση η Κεντρική Αγορά έχει πάει μπροστά

ΑΓΓΕΛΗΣ: EIMAΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΈΝΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΑΣ

Σε απολογισμό πεπραγμένων και προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, προχώρησε σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Τάσος Αγγελής, παρουσία του Διευθυντή της Αγοράς Νίκου Κωτσάκου, του ειδικού τεχνικού συμβούλου Βασίλη Κουτραφούρη, μετά από οδηγία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο κι εν όψει των αλλαγών που θα γίνουν σε θέσεις διοίκησης στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου.

Σε συνέχεια των όσων τα προηγούμενα χρόνια είχαν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί επιτυχώς, η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, σε μία δύσκολη περίοδο, ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες και τα νέα δεδομένα που υγειονομική κρίση έφερε, σχεδιάζοντας αλλά και προγραμματίζοντας νέες παρεμβάσεις και δράσεις προκειμένου η Αγορά, το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της περιοχής, να συνεχίσει την πορεία εκσυγχρονισμού της.

Ο κ.Αγγελής ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και το ΔΣ της Κεντρικής Αγοράς για την συνεργασία αυτόν τον χρόνο. Στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η λειτουργική αναβάθμιση της Αγοράς. Αρκετές προτάσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα ακολουθήσει η υλοποίηση των αλλαγών, με βάση το master plan που έχει υποβληθεί. Το προσεχές διάστημα θα δούμε και νέα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά, ενώ δεν υπάρχει σκέψη για επιβολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης τις Τετάρτες. Το πάρκινγκ είναι ένας σοβαρό θέμα και χρειάζεται διαβούλευση, όμως υπάρχει ένας χώρος πιο βόρεια και προσπαθούμε να το λύσουμε, δήλωσε ο Τάσος Αγγελής.

Ανάμεσα στα εκτελεσθέντα έργα, η επέκταση καταστημάτων, η συντήρηση και ενίσχυση βασικών υποδομών καθώς και η βελτίωση της εικόνας στο στεγασμένο τμήμα της ΚΑΚ.

Προς εκτέλεση βαίνουν σειρά έργων και παρεμβάσεων, ανάμεσα στα οποία η προμήθεια και εγκατάσταση μέσων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας του κτηριακού συγκροτήματος της Κ.Α.Κ, σύμφωνα με τη νέα εγκεκριμένη μελέτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επίσης, είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες αξιοποίησης καταστημάτων εσωτερικού χώρου του κτηρίου σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά, στην άμεση προσαρμογή της ΚΑΚ στα νέα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης, με διαρκείς ελέγχους και πιστή τήρηση των μέτρων που η Πολιτεία έχει θέσει σε εφαρμογή.

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στον απολογισμό και τον προγραμματισμό από την Κεντρική Αγορά, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό, παραγωγούς και εμπόρους, καθώς η ΚΑΚ αποτελεί ένα σημείο αναφορά για την πόλη, με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική αγορά.

Αναλυτικά:

ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ

1. Εφαρμογή της εγκεκριμένης νέας Οικοδομικής Άδειας μέσω της επέκτασης καταστημάτων Α14 & Α15.

2. Εγκατάσταση νέου υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση της Κ.Α.Κ.

3. Αντικατάσταση στέγης οικίσκου γεφυροπλάστιγγας.

4. Αντικατάσταση τεντών σκίασης επί του διαδρόμου του κτηριακού συγκροτήματος της Κ.Α.Κ.

5. Κλάδεμα δένδρων επί της Δυτικής πλευράς των χώρων της Κ.Α.Κ.

6. Εγκατάσταση ιστού φωτισμού στο χώρο λειτουργίας της χονδρικής αγοράς παραγωγών.

7. Επέκταση δικτύου μέσων παρακολούθησης, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων επί του κτιρίου.

8. Επισκευές σε δομικά στοιχεία (υποστυλώματα) εντός τους στεγασμένου χώρου.

9. Διάφορες επισκευές-συντηρήσεις επί του κτηριακού συγκροτήματος.

10. Προληπτικές απολυμάνσεις αντιμετώπισης του covid-19, επί του κτηρίου και των κοινοχρήστων χώρων της Εταιρείας.

11. Εξωραϊσμός υπαίθριου χώρου 100 τ.μ νοτίως του κτηριακού συγκροτήματος και μίσθωση αυτού.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

1. Ασφαλτική στρώση σε τμήματα του δυτικού Παρκινγκ της Κ.Α.Κ.

2. Προμήθεια και εγκατάσταση μέσων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας του κτηριακού συγκροτήματος της Κ.Α.Κ, σύμφωνα με τη νέα εγκεκριμένη μελέτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

3. Κατασκευή νέου καταστήματος υπ΄αριθμ. Β18Α 40 τ.μ. επί της χονδρικής αγοράς.

4. Αντικατάσταση μαρμάρων στις τρείς σκάλες του κτηριακού συγκροτήματος επί της οδού Σπάρτης.

5. Σήμανση με την τοποθέτηση πινακίδων στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς για την μη κυκλοφορία οχημάτων και τον αποκλεισμό από τροχοφόρα του Βόρειου Πάρκινγκ κατά τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς.

6. Διαμόρφωση νέου χώρου στάθμευσης για τους παραγωγούς και εμπόρους των Λαϊκών Αγορών, σε συνεννόηση με το Δήμο Καλαμάτας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1. Εορταστικές εκδηλώσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

2. Εορταστικός φωτισμός επί του κτιρίου, και των οδών Σπάρτης και Αρτέμιδος.

3. Εκδήλωση για το Καλαμάτα ‘21.

4. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Απόκρεω.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

1. Λήψη επτά (7) Αποφάσεων του Δ.Σ για την προσαρμογή της Λαϊκής, Δημοτικής και Βιολογικής Αγοράς Καλαμάτας στις αποφάσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του Κορωναιού.

2. Ενέργειες αξιοποίησης καταστημάτων εσωτερικού χώρου του κτιρίου σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}